Ειδική Οικονομική ενίσχυση παιδιών συναδέλφων που εισάγονται σε Α.Ε.Ι. μακριά από τον τόπο διαμονής τους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συγχαίρει όλα τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους και τις προσπάθειές τους και τους εύχεται καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στο νέο αυτό ξεκίνημα.

Συγχαίρει επίσης και τους γονείς τους, που συνέβαλλαν καθοριστικά σε αυτή τους την επιτυχία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παροχή στήριξης σε μία τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία για τους εξεταζόμενους αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Καθώς γνωρίζουμε επίσης τη σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό η φοίτηση κάθε παιδιού συναδέλφου σε πόλη,  διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. –  Ε.Τ.Ε. 2005 – 2006 πετύχαμε να ισχύουν τα παρακάτω (Εγκύκλιος  υπ’ αριθμ.206, Σειράς Β, 7/9/2006):

  • Εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 500 € (σε σχολή εκτός νομού). 
  • Εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι 10.000 € με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Δ/νση  Προσωπικού. Αυτή η παροχή  επεκτείνεται ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χ.λ.μ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Πρακτικό Συμφωνίας  Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.- Ε.Τ.Ε. (26/7/2019).

Ευχόμαστε και πάλι καλή πρόοδο και καλή επιτυχία και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Ντεκουμές Αθανάσιος     Θύμιος Παπαγιάννης

  Κατεβάστε το αρχείο PDF