ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 4 ΜΑΗ 2021 – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

1 ΜΑΗ 1886

Σύμβολο αγώνων και κατακτήσεων

1 ΜΑΗ 2021

Επέτειος τιμής, μνήμης και αγωνιστικής διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο για όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι

Η πρωτομαγιά του 1886 έβαλε ανεξίτηλα την σφραγίδα της στην ιστορία των αγώνων των εργαζομένων για αξιοπρέπεια στην δουλειά και στη ζωή μας, κατοχυρώνοντας έκτοτε:

8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος, 8 ώρες ξεκούραση. 

Η πρωτομαγιά του 2021 βρίσκει τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις κατακτήσεις του Σικάγο, τα εργασιακά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, να μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο των πολυεθνικών εταιρειών, των δυνάμεων της αγοράς, της κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Την ίδια ώρα όλο και πιο πολύ ο παγκόσμιος πλούτος συγκεντρώνεται σε  λίγους και εκλεκτούς, διευρύνοντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζονται από την συνεχιζόμενη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση.

Ταυτόχρονα σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο, οι επικείμενες αλλαγές που δρομολογούνται στο 8ωρο, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στο ρόλο των συνδικάτων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, θα αμφισβητούν βασικές κατακτήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, τον τρόπο που δουλεύουμε, ζούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Αυτή την ώρα, με όρους ενότητας, σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι, οφείλουν να προστατέψουν τις κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε σήμερα τους πρωτοπόρους αγωνιστές του 1886, είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να κάνουμε στάση ζωής τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των εργαζομένων. Συνεχίζουμε  με ενότητα και αποφασιστικότητα  τους αγώνες, με γνώμονα πάντα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της Ελληνικής Κοινωνίας.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF