Νέο Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων και ευρύτερων αλλαγών, που εξελίσσονται στην Οικονομία, στην κοινωνία, στην αγορά, στην εργασία, στη ζωή μας. Μία περίοδο μετασχηματισμού, αναδιάρθρωσης, ψηφιοποίησης και νέων εφαρμογών στον τραπεζικό κλάδο, που αλλάζουν το επάγγελμά μας, δημιουργούν νέα δεδομένα, προκαλώντας γενικευμένη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών μας σχέσεων.

Σ’ αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη περίοδο ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, αποφάσισε να προχωρήσει στην ειδική έκδοση:

«Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων»

Το νέο Bιβλίο Eργασιακών Σχέσεων συγκεντρώνει, κωδικοποιεί και παρουσιάζει συνοπτικά όλες τις οικονομικές και θεσμικές διατάξεις που έχουμε κατακτήσει με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και έχουν την υπογραφή είτε του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είτε της Ο.Τ.Ο.Ε. ή απορρέουν από το εργατικό δίκαιο. Μέσω αυτών των Σ.Σ.Ε. ρυθμίζονται όλα τα εργασιακά ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους (μισθολογικά, άδειες, εξέλιξη, αξιολόγηση, ασφαλιστικά, κλπ.).

Το βιβλίο αυτό των ογδόντα (80) σελίδων αποτυπώνει τον πυρήνα της σύγχρονης ιστορίας και της συνδικαλιστικής δράσης του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Συνθέτει ένα πολύτιμο ντοκουμέντο ιστορικών θεσμών και κατακτήσεων που έχουμε χτίσει βήμα-βήμα, με αγώνες και θυσίες, με τις δικές μας δυνάμεις.

Αποτελεί δύναμη, προσφέρει γνώση!

Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια σου.

Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας συλλογικά, με όραμα και ρεαλισμό, να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις θεσμικές μας κατακτήσεις.

Το νέο Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη προσπάθεια του Συλλόγου μας και ήδη αποστέλλεται ταχυδρομικά στους συναδέλφους.

Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δεν το παραλάβει, μπορεί να επικοινωνήσει με το Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για την εκ νέου αποστολή του.

Στην ιστοσελίδα μας www.syete.gr είναι διαθέσιμη και η ψηφιακή του έκδοση.

Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και Εργαζόμενοι

συνεχίζουμε δυναμικά να προασπίζουμε και να χτίζουμε

θεσμούς, κατακτήσεις, δικαιώματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Ντεκουμές Αθανάσιος     Θύμιος Παπαγιάννης

  Κατεβάστε το αρχείο PDF