Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής που εφαρμόζει ο Σύλλογός μας για τα παιδιά των μελών του αφορά στην προετοιμασία των νέων ανθρώπων για το επαγγελματικό τους μέλλον και την ενήλικη ζωή τους.

Πολλοί έφηβοι σχεδιάζουν τη μελλοντική πορεία τους χωρίς να έχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας (τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις, τη δομή, την οργάνωση και τις προοπτικές της) αλλά και, κυρίως, χωρίς να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το κατά πόσο ταιριάζουν οι ίδιοι με το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν.

Το Πρόγραμμα, έχει ως στόχο:

  • να πληροφορήσει (το δυνατόν πληρέστερα) τους νέους σχετικά με τις επιλογές τους – μετά το Λύκειο – ως προς την συνέχιση των σπουδών τους και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους καθώς και για την αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται στη σύγχρονη εποχή
  • να ενεργοποιήσει την απαραίτητη για κάθε άνθρωπο – και ιδιαίτερα τους έφηβους – διαδικασία «γνωριμίας» με τις επιθυμίες του, τα ενδιαφέροντά του, τις ανάγκες του, τις δυνατότητες και δεξιότητες του, εν τέλει με τον ίδιο του τον εαυτό,

συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων μπροστά σε αποφάσεις που μπορεί να έχουν επίδραση σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογός μας και φέτος παρέχει στα παιδιά των μελών του τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής. Λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου καθώς και της Γ’ Γυμνασίου οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον της επιλογής «τύπου» Λυκείου.

Στην παρούσα φάση καλούμε τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να γνωστοποιήσουν την καταρχήν επιθυμία συμμετοχής των παιδιών τους στο Πρόγραμμα αποστέλλοντας – το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19/2/2021 – ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με παραλήπτη το ΣΥΕΤΕ, στηδιεύθυνση

ηλεκτρονικού ταχυδρομείου syete@otenet.gr ή syete2@nbg.gr με θέμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ 2021. Στο μήνυμα παρακαλούμε να αναφέρονται οπωσδήποτε τα ακόλουθα:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ……………..……………………………………………………………………………………

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ……………

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ/ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ …………………………………………………………………………………………….……

ΤΗΛ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ………………………… ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ………………………ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. ……..…………………………..

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ …………………………………………………………………………………………………………..

ΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ………………………………………………………………………..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ……..………………………

Για περισσότερες πληροφορίες, οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μπαλτούμα Ματούλα (τηλ. 2103349928, διεπ. 19928) και την κα Βελέντζα Βαρβάρα (τηλ. 210-3349927, διεπ. 19927).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επικοινωνία του ΣΥΕΤΕ με τους συναδέλφους που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, προκειμένου να δοθούν οδηγίες συμμετοχής και να εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του προγράμματος.

Ειδικά για φέτος, το κόστος υλοποίησης του Προγράμματος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ΣΥΕΤΕ.                                                                                                                                               

  Κατεβάστε το αρχείο PDF