Ιούλιος 2024

Ειδική οικονομική ενίσχυση παιδιών συναδέλφων που εισάγονται σε Α.Ε.Ι. μακριά από τον τόπο διαμονής τους

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. – Ε.Τ.Ε. 2005 – 2006, 2022 – 2025 και το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. – Ε.Τ.Ε. 26.7.2019, εξασφάλισε τα παρακάτω:
• Εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού € 700 (σε σχολή εκτός νομού κατοικίας).
• Εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι € 10.000 με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Δ/νση Προσωπικού. Αυτή η παροχή επεκτείνεται και στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή του ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF
Διαβάστε περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΕΤΕ Αθ. Ντεκουμέ στη Γενική Συνέλευση μετόχων της Εθνικής Τράπεζας 2024

Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΕΤΕ κ. Αθ. Ντεκουμέ, στη Γενική Συνέλευση μετόχων της Εθνικής Τράπεζας για το 2024.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστολή ΟΤΟΕ στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε την επιστολή της ΟΤΟΕ προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα: “Θέσεις και προτάσεις της ΟΤΟΕ για εργασιακά ζητήματα του κλάδου”.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF
Διαβάστε περισσότερα »

Η εξαήμερη εργασία ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τους τραπεζοϋπαλλήλους

Τις τελευταίες ημέρες μια σειρά ανεύθυνων και σκόπιμων δημοσιευμάτων ανακοινώνοντας την εφαρμογή διάταξης του Νόμου 5053/23 από 1η Ιουλίου 2024 για την εξαήμερη εργασία, μιλούν ότι αυτή η διάταξη αφορά και τις Τράπεζες.  Αυτή η διάταξη δεν αφορά τις Τράπεζες.
Στον κλάδο των Τραπεζών υπάρχει σε ισχύ η Κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ που ρυθμίζει το εβδομαδιαίο – 5νθήμερο ωράριο εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF
Διαβάστε περισσότερα »