Επιτέλους αφήστε το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. έξω από τη φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, κάποιες Παρατάξεις δεν αποφεύγουν τον φτηνό λαϊκισμό, εμπλέκοντας το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. με συνδικαλιστικά θέματα, παραμονή των εκλογικών διαδικασιών του Ταμείου μας.
Για την ιστορία ας ξεκαθαρίσουμε ότι:

  • Ο κύκλος των αυξήσεων θα ολοκληρωθεί στην εκκαθάριση του Ιουνίου. Άρα η μισθοδοσία θα σταθεροποιηθεί εντός του καλοκαιριού.
  • Οι τελευταίες αυξήσεις περιλαμβάνουν την κλαδική σύμβαση, το μισθολογικό κλιμάκιο, το χρονοεπίδομα (πολυετία) και το επίδομα δικτύου (αναλυτικά στην ανακοίνωση 65/21.3.2024). Κάποιοι εκτός από μόνιμα «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» συνδικαλιστικά, φαίνεται ότι μένουν μετεξεταστέοι και στα μαθηματικά.
  • Ένα μέρος των τελευταίων αυξήσεων, για κάποιους εργαζόμενους, έχει ήδη καταβληθεί σε προηγούμενες μισθοδοσίες (πχ. επίδομα δικτύου).
  • Λόγω των απεργιών του προηγούμενου διαστήματος, στην τελευταία μισθοδοσία υπήρξε παρακράτηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ποσό που τελικά καταβλήθηκε. Επιπλέον, εκκρεμεί και η κράτηση της απεργίας της 1ης Μαΐου. Η ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου και η πίστωση των λογαριασμών θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την κράτηση και της τελευταίας απεργίας, καθώς η καταβολή θα πρέπει να γίνει επί των πραγματικών ποσών παρακράτησης ανά εργαζόμενο.
  • Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των έκτακτων ενισχύσεων που προηγήθηκαν και ανήλθαν αθροιστικά από € 600 έως € 1.900 καθαρά, για όλους τους εργαζόμενους.
  • Τέλος, στα «ψίχουλα» ας συνυπολογίσουν και τις πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα καταβάλει η Διοίκηση στο ΕΦΑΠΑΞ μας.

Ας αρθούν λοιπόν, επιτέλους, όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ας αφήσουν εκτός μικροπαραταξιακών παιχνιδιών τον σημαντικότερο θεσμό μας, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF