Η εξαήμερη εργασία ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τους τραπεζοϋπαλλήλους

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Τις τελευταίες ημέρες μια σειρά ανεύθυνων και σκόπιμων δημοσιευμάτων ανακοινώνοντας την εφαρμογή διάταξης του Νόμου 5053/23 από 1η Ιουλίου 2024 για την εξαήμερη εργασία, μιλούν ότι αυτή η διάταξη αφορά και τις Τράπεζες.  Αυτή η διάταξη δεν αφορά τις Τράπεζες.

            Στον κλάδο των Τραπεζών υπάρχει σε ισχύ η Κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ που ρυθμίζει το εβδομαδιαίο – 5νθήμερο ωράριο εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. 

Για το ωράριο λειτουργίας ειδικών υπηρεσιών/μονάδων που είναι απαραίτητο να λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας συνεχώς ή σε βάρδιες, υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κλαδική μας Σύμβαση (άρθρο 26 κωδικοποιημένων διατάξεων).

            Κατά συνέπεια αυτή η διάταξη δεν αφορά τον κλάδο των Τραπεζών και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

            Δυστυχώς, κάποιοι συνάδελφοι που ανήκουν και σε παρατάξεις, συνειδητά ή ασυνείδητα, αναπαράγουν ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες θέσεις δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους εργαζόμενους.

            Ο ρόλος της ΟΤΟΕ δεν είναι να καθησυχάζει ούτε να δημιουργεί φόβο στους εργαζόμενους, ούτε να απαντά καθημερινά σε ανεύθυνα δημοσιεύματα ή ανακοινώσεις.

            Η ΟΤΟΕ μαζί με τους Συλλόγους – Μέλη της, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, θα συνεχίσει να προασπίζει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες.

  Κατεβάστε το αρχείο PDF